lördag 27 juli 2013

Om att leta bostad...

Bilder: Sköna hem
Jag tror inte att jag skulle vilja bo såsom på bilderna, men det var onekligen snygga exempel på industriell inredning. Badkaret alltså, vilken dröm:)

Nyss gjorde vi vår numera vanliga runda på hemnet för att se om vårt blivande hem kanske kunde finnas där. Jag tycker nog att vi har ganska skäliga önskemål; gärna en liten  gräsplätt, större än de två rum vi har nu, hyfsat skick. Med en ganska bred sökning (villor, bostadsrätter, radhus- minimum tre rum, etcetera) så fick vi upp tolv förslag. Tolv!! Och då var ett av dem borttaget innan visning, något det allt oftare verkar stå i annonserna.Tre var bostadsrätter som inte ens är färdigbyggda och dem bor vi dessutom redan granne med.

Av de åtta som fanns kvar var det antingen oskäligt hög hyra eller stora renoveringsobjekt. De flesta låg en bit ut i obygden vilket inte funkar så bra eftersom jag behöver ha rimligt avstånd till sjukhuset och inte heller längre kör bil och då blir det för isolerat.

En villa beskrevs som ett  hus med "totalt upprustningsbehov". När vi kikade närmare på bilderna så visade det sig att den inte ens var färdigbyggd. Alls. Det var betongväggar och massor av byggmaterial liggandes i varenda rum. Och det huset hade två miljoner som utgångspris och där var det budgivning nu. Eller som den tomten som låg en bit ut på landet. 1,6 miljoner. Och då bara för själva platsen, sedan får man ju fixa ett hus också. Jag blir helt matt...
Bild: Hemnet. Hus till salu. Endast två miljoner. Som hittat:/
Vi får fortsätta drömma och hoppas på att vi ärver någon gammal rik okänd släkting tror jag. Helst snart...

4 kommentarer:

 1. Det är svårt det där med att köpa hus. Det är så mycket som ska stämma. Dottern och hennes man letade länge innan de hittade sitt drömhus. Det är nog värt att låta det ta sin tid så man inte ångrar sig sedan.

  Jag har köpt hus två gånger i livet. Första var ett radhus med alldeles lagom liten tomt. Sonen var 6 månader när vi flyttade dit. Vi hade farit runt och tittat länge men när vi väl hittade det här så bestämde vi oss på en kvart.

  Likadant var det när vi köpte nästa hus. Då skulle vi flytta upp till Sundsvall där fd maken fått en ny tjänst. Vi var upp flera gånger och letade. När man ska flyga upp med två små barn då gäller det att man har maxat planeringen. Men det blev samma sak här, när vi hittade det vi köpte så stämde det så bra att vi bestämde oss på studs. Exet och hans nya bor fortfarande i det huset. Och jag saknar det rätt ofta.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att trappan är rena drömmen :)

  Visst är det svårt att hitta bostad. Jag tror att vi hade rena turen som fick sålt och köpt så fort. Vårt nya hus kanske inte är drömmen av våra drömhus men väl fantastiskt och det ska bli så roligt att få inreda snart. Hoppas så att ni också hittar ert drömboende snart.

  Ja, så är det nog. Att taktiken i husförsäljning/köp ändrats. Ett tips är att hålla extra utkik på ex. hemnet på torsdagar och fredagar då nya objekt läggs ut. Hittar ni något ni fastnar för ska ni ringa mäklaren direkt och be att få komma på en förhandsvisning - då har ni chans att lägga bud direkt och har ni tur accepterar säljaren och det blir ingen visning - ni slipper hamna i budgivning eller riskera att någon annan "snor" er dröm. Vi sålde så. Det var kanske därför allt gick så fort. Eftersom jag är student var vi tvungna att ha säkerheten i att ha sålt vårt hus innan vi kunde köpa vårt nästa. Lycka till. Kram.

  SvaraRadera
 3. Ha, skulle nog vara mest rädd för att ramla ned i det där badkaret! ;) Men spisarna är otroligt fina och det måste man ju säga om det övriga med!

  Minns när vi letade hus i Partille. Uj, uj, så svårt & precis så var det - när något väl kom ut försvann det innan visning. Vi hoppades så klart många gånger men oj så många nitar man ska gå på!

  Du ska se att ett tu tre snubblar ni över drömboedet som blir ert! :)

  Ha en fin dag!
  Kram Frida

  SvaraRadera
 4. Ja det här med bostad alltså. Och priserna. Puh.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...