torsdag 11 juli 2013

Göteborgstipset: Lejonet & Björnen - glassbar!


Jag lovade ju att bjuda på en Göteborgspärla av det goda slaget och den beskrivningen passar verkligen in här.  Lejonet & Björnen startades redan 1977 och är ett helt igenom Göteborgsbaserat företag som är vida berömt för sin goda glass. Förutom att den säljs i många livsmedelsbutiker, på caféer och restauranger så har de också en egen glassbar som ligger på Danska vägen. Där var vi igår. Mums! 

Systeryster visar vägen...
Lejonen & Björnen stoltserar med 30 olika smaker på sin glass och de fanns givetvis representerade där. De säljer också jättefina glasstårtor i sitt café.
Lite av det som erbjöds
Max tog en barnmeny med glass, strössel och kex och jag och P delade på en banana split- SÅ gott!!
I Usa verkar det där med glassbarer vara väldigt etablerat medan vi här i Sverige väl mest handlar glass i kiosken. Det här glasscaféet var välfyllt med folk och då var det ändå en rätt mulen kväll. Så nu håller vi väl tummarna för att den här företeelsen ska sprida sig ännu mer även hos oss?:)

Underbaraste Smultronstället i Söderköping är annars favoriten, ett riktigt "måste-ställe" att besöka om man befinner sig på den sidan landet. Ett tidigare inlägg som kan vara av intresse för den som är glassugen och huserar i närheten av Varberg hittar du här.

6 kommentarer:

 1. Visst gör de den allra godaste glassen! Bästa :)

  Ha en fin dag ute i den härliga solen!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. De har Lejonet och Björnen i lysekil med! Yummy! Där var vi när vi hälsade på min kompis som bor där! Helt klart värt ett besök! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Lysekil som är så fint! Och Yummy var ordeT:) Passa på att besöka glassbaren nästa gång ni är i gbg för den var undebar! Kram

   Radera
 3. Missar Aldrig den glassen när jag är i Göteborg!
  M.E

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...