söndag 7 juli 2013

Smultronstrå & kantarellgömma

Igår fick Max för första gången uppleva smultron på strå. Lycka!
 Det godaste jag vet är smultron. Jordgubbar har jag lärt mig att tycka om som vuxen, men smultron har jag alltid älskat. Minns somrarna i stugan där vi letade efter de röda små bären varje dag, det ena stället bättre än det andra. Helst ska de ätas i en skål med kall mjölk och en skvätt grädde *mmmm*.

Det är fantastiskt med barn och deras glädje över något såpass enkelt som några smultron på ett strå. Härligt!
 Smultron i all ära, visst stannade vi och plockade de vi såg. Men egentligen var det hemliga kantarellstället vi skulle besöka... Skogens guld. Och så gott det blev med kantarellstuvning på den varma smörgåsen...Det är något visst med kantarellställen har jag märkt, det är något som man vill hålla för sig själv såklart. Fråga mig gärna vad jag röstar på i riksdagsvalet och jag svarar, men kantarellstället förblir minsann gömt:) 

8 kommentarer:

 1. Jag hittar aldrig kantareller, jo på
  Ica ;)
  Fast jag gillar heller inte att gå i skogen, läskigt med småkryp!

  Hoppas ni har det bra i Värmland
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 2. Kantareller är verkligen något speciellt...:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, smörstekta ska det vara och sedan i en god kantarellstuvning!:)

   Radera
 3. Ja det där med att människor håller sina svamställen för sig själva har jag märkt. Här hemma letar och letar vi men finner aldrig svamp, vi frågar och frågar var alla andra hittar svamp men får aldrig några svar. Men en vacker dag trillar vi kanske över skogens guld och då kommer troligtvis vi också hålla tyst;)

  Önskar dig en fin dag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja i början blev jag så förvånad. När man flyttat till nytt ställe och inte har koll på nåt så kändes det så konstigt att märka att ingen ville tipsa... Men nu förstår jag dem bättre:) Detta ställe var dock nära föräldrarna i Värmland, här där vi bor har vi fortf. inte hittat nåt. Lycka till med ditt letande!!:) Kramkram

   Radera
 4. Ja, det vill man då inte dela med sig av. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej det har jag börjat lära mig nu- vissa hemligheter är väl förborgade:) kram

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...